Тривога як недовіра Богу?!

Опубліковано admin на

Тривога як недовіра Богу?!

Ширяючи по інтернет ресурсам, ми реагуємо на зображення і інтригуючі заголовки накшталт «шок», «сенсація», «ви не повірите», але вони відразу вказують на те, що це фейк. А негативно забарвлена лексика викликає злість. Автори маніпулюють емоціями читача. Якщо ми цього не знаємо, то легко ведемося на ці хитрощі.

Заголовок може бути занадто емоційний, «надутий», який, насправді, не передає реальних фактів. Ми живемо у дуже інформативний час, якщо ще пару десятків років тому, треба було купити газету і читати про події в світі, то зараз це тільки один клік в телефоні і ми бачимо, що коїться на іншому краю планети.  Негативна фейкова інформація викликає страх, злість, депресію. Ми втрачаємо мир, ми добровільно позбуваємось його, коли дозволяємо собі вірити “фейкам”. 

 “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!”  (Від Івана 14:27).  Ісус говорив своїм учням, що залишає їм Свій мир, чи може цей світ заспокоїти своїми новинами, чи настає у твоєму серці мир, читаючи і дивлячись фейкові новини?  Чи заспокоює тебе екран телевізора? Де ти знаходиш мир? І чи шукаєш ти його?

Ісус сказавш: “Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!” (Мт 11-28). Ось де є джерело Миру, у Ісуса.   

Коли ти втрачаєш мир, ти як Петро, який поки дивився на Ісуса, міг іти по воді, а коли відвів погляд на бурю і навкруги, злякався і почав тонути. Страх топить безжально і поки ти, як Петро, будеш відволікатись на шторм, твій мир заляже якорем на дно безнадії.  

Читаючи багато новин ми також відвертаємо погляд з Христа і починаємо боятися  і втрачаємо віру. 

Історія про Даниїла надихає мене.  

Дивно, як Даниїл зумів зберегти мир і спокій? Він продовжував молитися за Єрусалим, під загрозою смерті.  Чим ми займаємось в той момент, коли нам страшно, чи біжимо до Бога в молитві по допомогу? Часто це відбувається інакше, ми читаємо все підряд тільки не Біблію, радимось з друзями, знайомими, рідними, тільки не з Богом. Закриваємо “вікна нашого серця” через фейковий страх. Даниїл не робив так, він вирішив попри бурхливий вир подій ВІРИТИ, він не закрив свої вікна і продовжував молитися. Його мир був непорушним. Даниїл знав, що Бог визволить його від смерті!  Спокій Даниїла бачив навіть цар сказавши “твій Бог, Якому ти служиш, врятує тебе”. Цар хвилювався більше, ніж сам Даниїл.

Ми – діти Бога, нас читають інші, наша поведінка може сказати більше, ніж наші уста. 

“ Бо не дав нам Бог духа страху, але сили і любови, і здорового розуму” (2 Тим. 1:7).

“ І нехай мир Божий панує у ваших серцях, до якого й були ви покликані…”. (Кол 3:15).

Тоді Даниїл заговорив із царем: “Царю, навіки живи!  Мій Бог послав Свого Ангола, і позамикав пащі левів, і вони не пошкодили мені, бо перед Ним знайдено було мене невинним, а також перед тобою, царю, я не зробив шкоди.  Тоді цар сильно зрадів, і сказав вивести Даниїла з ями. І Даниїл був виведений з ями, і жодної шкоди не знайдено на ньому, бо він вірував у Бога свого.”  

Будь як Даниїл, довіряй Богу! Нехай твій мир буде непохитним. Не дозволяй дияволу вкрасти з твого серця мир Божий.  “Будьте тверезі, пильнуйте! Ваш супротивник диявол ходить, ричучи, як лев, що шукає пожерти кого. (1Петра 5:7,8)

Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами!

Категорії: Статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *