Божий план для тебе

Опубліковано admin на

Божий план для тебе

Думаю в Йосипа були інші плани на життя. Нікому не хочеться ставати рабом, тим більше, що він був сином найбагатшого Батька. Йосип мав усе! І коли б він виріс, батько дав би йому спадок. Думаю в цьому плані він був безпечний, не переживав за майбутнє.

У 18 років Йосип стає рабом, тільки учора був улюбленим сином, як таке може статися? Послухай, Бог знає як змінити твій характер, знає яким інструментом зрізати «гострі кути» твого характеру. У 18 років у Йосипа починається велика місія. 18 років – час приймати свідомі і відповідальні рішення.

Для того, щоби змінити і загартувати Йосипа, Бог забирає Його з дому, далеко від рідних. Яків любив Йосипа дуже, сильно та повірьте Бог його любив більше.

Йосип робив те, чого вдома йому ніхто не дав би робити (з любові). Коли ти біля батьків, ти маєш надійне плече, вони завжди допоможуть. Це ніби милиця для кульгавого, забери її, і кульгавий впаде. Для того щоб стати міцним духовно Бог мусить забрати в тебе людську опору, щоб ти міцно міг обпертися на Бога. Пс 144:2: “Він моє милосердя й твердиня моя, фортеця моя та моя охорона мені, Він мій щит, і я до Нього вдаюся..!”

Можливо ти маєш фінанси, батьків, родичів, хороших друзів і відчуваєш себе захищеним… не поспішай робити висновки, усе це у руці Божій. Що було в його голові, коли його волокли по гарячій дорозі пустелі? В духовному плані, це було ніби йти в непроглядну темінь, але він йшов. Може і ти не розумієш що зараз діється у твоєму житті? Продовжуй іти, це твій шлях пустелею.

Отже, тепер Йосип на ринку рабів у Єгипті, дале-е-еко від дому. Помочі не дочекаєшся, рідних немає. Свої «милиці» він викинув ще далеко у пустелі. Тепер він сам-на-сам з Богом. Його купляє Потіфар-Царедворець. Побачивши гарного станом хлопця (а рабів тоді вибирали дивлячись їм в зуби, в прямому сенсі слова), якщо раб гарно виглядає і здоровий, значить довше прослужить. Відколи Йосип опинився в домі Потіфара то…1М 39:5: “І сталося, відколи він призначив його в домі своїм, і над усім, що він мав, то поблагословив Господь дім єгиптянина через Йосипа. І було благословення Господнє в усьому, що він мав, у домі й на полі.” Перевірь себе, чи там, де ти знаходишся ти є благословінням? Знаєш, Йосип був в непростих обставинах, він не жалів себе, не скаржився на свою долю, не задавав запитань… хоча мав на це повне право. Як часто ти знаходиш причину винити всіх і всюди, жалітись, що тобі не під силу пройти випробування, винуватити Бога. Замість того, щоби прийняти всі виклики неба, і бути благословінням для людей, начальників, підлеглих, співробітників… Христос дав тобі місію Дії 1:8: “Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.” В Єрусалимі означало там, де і перебували учні. Виконуй свою місію з того місця, де ти зараз є, а потім Бог дасть тобі сили іти далі. Бачимо, що у Йосипа «все в шоколаді», він має успіх, працює, виконує все як для Бога, бо це видно у його справах. Клас, правда? Коли тобі починає виходити, коли бачиш успіх, ти розумієш: воно того вартувало. Не спіши будь обачним, бо до Йосипа прийшло випробування. Знову? Так Бог вибирає собі вірних служителів, тому випробовує жорстко.

Знову спокуса, жінка Потіфара, яка пропонує йому ліжко, та Йосип твердо вирішує бігти… Коли ти стаєш успішним – ти притягуєш погляд гріха, не з усіма гріхами потрібно боротися, від гріха похоті – треба бігти. І за це Йосип заплатив ціну. За те, що ти відмовишся грішити, буде заплачена тобою ціна, але Бог, якому ти залишився вірним, і у «в’язниці» дасть тобі успіх.

Історія Йосипа – це шлях молодих людей, які вибрали слідування за Ісусом. І як бачите випробування – це очищення, зміна твого характеру, преображення твого життя. І коли все йде добре, відсутність випробувань не привід радіти. Це небезпечний духовний стан.

2Кор 13:5: «Випробовуйте самих себе, чи ви в вірі, пізнавайте самих себе. Хіба ви не знаєте самих себе, що Ісус Христос у вас?»

– Провір свій стан!
– Приймай виклики
– Втікай від спокуси
– Будь благословінням там, де знаходишся
– Виконуй свою місію
– Не скигли
Категорії: Статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *