“БОГ ГОВОРИТЬ ЗІ СВІТОМ ЧЕРЕЗ КОРОНАВІРУС” – МАКС ЛУКАДО

Опубліковано admin на

Євангельський пастор і автор Макс Лукадо заохочує християн вибирати віру замість страху і подумати, що Бог може сказати нам, коли новий коронавірус продовжує поширюватися в усьому світі.

«Ми ніколи не жили в такий час. Це безпрецедентно», – сказав Лукадо, пастор церкви Oak Hills в Сан-Антоніо, штат Техас, для The Christian Post. “Однак Біблія говорить нам, що часи й раніше були такими химерними. Ви відкриваєте свою Біблію і читаєте про скорботу, страх, темні часи. Біблія написана у такі часи».

“Я думаю, що це час, коли нам потрібно живити свою віру”, – продовжує він. “Якщо ви будете годувати нашу віру, ваші страхи будуть голодувати. Якщо ви живите свої страхи, ваша віра буде голодувати. Наша тенденція – живити наші страхи. Ми повинні робити навмисні речі, щоб живити нашу віру».

Вибір віри замість страху на тлі натиску негативних заголовків, починається з управління думками, сказав автор бестселера New York Times. 

«Коли я сьогодні включаю новини, я почую, як хтось каже, що все стає гірше. Якщо я не охороняю себе, я дозволю цьому створити почуття тривоги, яка наповнить моє серце, а потім я понесу це до світу», – пояснив Лукадо.

“Ми вважаємо, що тільки тому, що ми можемо мислити, ми повинні думати про це. Але ми цього не повинні цього  робити. Нам це не потрібно отримувати. Зараз існує безліч брехні та фейків, що поширюються у формі перебільшення, наприклад, “Ми ніколи цього не подолаємо” та інші перебільшення. Нам потрібно оберігатися від цих речей, тому що вони можуть нас виснажити».

У другому посланні до Коринтян апостол Павло закликає віруючих «взяти в полон кожну думку, щоб зробити її слухняною Христу».

“Це означає, що коли ми чуємо цю думку, а потім молимося: “Я знаю, що, здається, все погіршується, але Господи, ти керуєш, і я не збираюся здаватися цьому. Я віддаю свій страх Тобі”, – сказав він. “Замість того, щоб дозволити тривозі заполонити моє серце, віра проникає туди, щоб пізніше, коли я кажу, “все важко, але я вірю в доброго Бога і Він на троні”. Я став тим, хто замість страху приносить надію”.

Він закликав кожного віруючого запитати: “Господи, що ти мені говориш цією кризою?” Бог, наголосив Лукадо, “говорить зі світом” через глобальну пандемію.  

“Я вважаю, що Його послання є і особистим, і глобальним”, – наголосив пастор. «Дехто з нас повинен щось чути індивідуально. Наприклад, я відчув, що Господь сказав мені: “Макс, не будь залежним від економіки”. Можливо, Бог говорить людям: «Не вір розвагам, вони не дають справжнього наповнення».

«Хто б міг передбачити порожні спортивні стадіони? Це схоже на науково-фантастичний роман», – продовжив він. “Можливо, хтось із нас повинен почути Господа, який говорить: “Перестаньте робити ідола з цих джерел задоволення. Приходьте до Мене для наповнення».

«Ідіть до Господа, запитайте, що Він говорить, а потім скажіть: «Як ми можемо бути використані Тобою? Як ми можемо служити іншим?», – порадив він. – «Це непросто через соціальну дистанцію. Але ми можемо надсилати повідомлення та дзвонити людям, дарувати подарунки комусь, ми можемо бути творчими, особливо з уразливими».

Протягом усієї Біблії Ісус є ідеальним прикладом того, як реагувати в кризові періоди, сказав Лукадо.

“Якщо ви хочете знати, як Ісус реагує на глобальне лихо, ми можемо подивитися на те, як Ісус відповів на те, що 5000 чоловіків жінок і дітей не мали їжі, і як він годував їх”, – сказав він. “Хочете подивитися, як Ісус реагує на злий привид смерті? Ми можемо бачити, як Він реагує, коли Лазар помер, піднявши його з мертвих”.

Найновіша книга пастора “Ісус: Бог, який знає твоє Ім’я”, глибоко розглядає життя Христа і те, що Він сьогодні означає для нас. Це і для нових християн, які хочуть «пройтися по життю Христа і зрозуміти красу справжньої людини, що жила на цій Землі», і для досвідчених віруючих, які «хочуть заглибитись і вивчити різні аспекти життя Христа», – сказав Лукадо.

“Книга допомагає людям зрозуміти, чому ми дорожимо Христом”, – сказав він. «Причина того чому Бог став тілом, полягає в тому, щоб відкрити нам серце Боже. Коли ми бачимо Ісуса, ми бачимо Боже серце”.

“Всі вони відкривають серце Христа, яке співчуває, ненавидить релігію, яка відводить людей від Бога і любить людей”.

У часи лиха християни повинні намагатися «тримати наші Біблії та серця відкритими» як ніколи раніше, підкреслив Лукадо.

“У нас є подібні ситуації в історії, і це повторюється, – сказав він. – Я не знаю, чи це ознака того, що ми наближаємося до кінця світу, як ми його знаємо, але це може бути. Ніхто не знає. Але це нагадування для нас, щоб ми звернули своє серце до Господа і продовжували молитися».

Джерело: christianpost.com

Категорії: НовиниСтатті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *