Тисячі українців відзначали День Подяки на Хрещатику

Опубліковано admin на

15 вересня 2019 року на Хрещатику тисячі українців просто неба відзначали Всеукраїнський День Подяки. Під час заходу близько 300 волонтерів взяли участь у масштабному флешмобі й у центрі Києва разом створили велике слово «Дякую».

Ініціатори святкування – представники різних християнських конфесій – щороку об’єднуються задля того, щоб заохотити українців виявляти вдячність одне одному та Богові.


Як зазначив голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк, саме вміння бути вдячними дає українцям надію на гідне майбутнє. «Свято Подяки – це день особливого визнання нашої залежності від Бога. Якщо християни дякують – в України є майбутнє”, – заявив священнослужитель.

Під час святкування, вже традиційно, вздовж Хрещатика працювало фестивальне містечко PodyakaFest, де проводились спортивні та творчі змагання, дитячі ігри, естафети, майстер-класи та святковий концерт.

Особливе місце в програмі посів фестиваль соціальних проектів, який складався з тематичних локацій: «Дякуємо за здоров’я», «Дякуємо за сім’ю», «Дякуємо за свободу», «Дякуємо за Україну».

Яскравим завершенням денної частини PodyakaFest став масовий флешмоб: близько 300 учасників у білих футболках утворили велике слово “Дякую” з жовто-блакитних папірців, а далі колоною рушили до сцени.

«Близько 50 тематичних локацій і зон розташувалося на Хрещатику. Це і просвітництво, і відпочинок, і смачне частування, і спорт. Українські євангельські християни доклали чимало зусиль, щоб подарувати своїм співгромадянам змістовне дозвілля», – зазначив один з організаторів денної програми PodyakaFest Руслан Кухарчук.

Кияни, що відвідали свято, активно долучались до участі в різних ігрових та просвітніх активностях.

«Таких подій місту не вистачає, коли люди – діти та дорослі – можуть просто цікаво проводити час зі своїми сім’ями, друзями, спілкуватися, розважатися і, звичайно ж, дякувати Богу», – поділилась одна з відвідувачок заходу.

О 18:00 на сцені біля ЦУМу розпочалась вечірня урочиста програма за участі вокально-інструментальних колективів та оркестру.

«Усі події в Україні, які відбуваються, нас побуджують все більше дякувати Богу за хліб, за мир, за країну», – зазначив під час святкування старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко.

Програма завершилась спільною молитвою вдячності та виконанням гала-пісні «Україна».

Довідка:

В Україні це свято завжди відзначалось здебільшого у протестантському середовищі, а національного масштабу воно набуло завдяки Року Реформації. Так, вперше велике святкування Дня Подяки відбулось 17 вересня 2017 року за участі мотиваційного спікера Ніка Вуйчича. Захід зібрав понад 250 тис. українців.

Деталі: www.podyaka.org

Фото: Артем Ковпак та прес-служба День Подяки

Категорії: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *